Gastenboek

Gastenboek Heren 2 Res. Overgangsklasse B

Dit is het gastenboek van Heren 2 Res. Overgangsklasse B. Laat hier een bericht achter voor het hele team.


Reacties

 • 19 sep 2010 om 22:28 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  man met skibroek gesignaleerd...Brancard

 • 17 sep 2010 om 14:43 Pieter Langendijk Pieter Langendijk

  Elk team zou zijn eigen Beffer moet hebben, in vergelijking met die persoon kan elke speler exelleren!

 • 17 sep 2010 om 14:42 Pieter Langendijk Pieter Langendijk

  en zo heb ik veel sneller een pagina voor mezelf!

  wanneer is het nou eindelijk motherfuckingggg zondaggggg?!FU

 • 17 sep 2010 om 14:41 Pieter Langendijk Pieter Langendijk

  Ik denk meteen aan Paul bij dit bericht!


  vr 17 sep 2010, 06:00 | 143 reacties

  Poepende man in Lelystad

  door Arnoud Breitbarth
  AMSTERDAM - Dat zijn beelden weinig vleiende bijnamen krijgen, is hij wel gewend. Anthony Gormleys Angel of the North wordt door de plaatselijke bevolking ’de naaktloper van het noorden’ genoemd. En Exposure, een reusachtige knielende man gemaakt van hoogspanningsmasten, gaat in Lelystad als de ’poepende man’ door het leven. De beroemde Britse kunstenaar haalt er aan de vooravond van de onthulling van Exposure zijn schouders over op. "We poepen allemaal wel eens."


  Als hij er wat langer over nadenkt, is Gormley eigenlijk wel blij met de ’koosnaam’. "Het is altijd spannend wat een kunstwerk gaat doen. Wordt het een vergeten beeld op een vergeten stukje land? Of krijgt het hele gebied een impuls door het kunstwerk?" Wil een gemeenschap van een beeld gaan houden, stelt Gormley, dan moet het eerst worden gereduceerd tot de meest basale betekenis. "Pas daarna kan de bevolking van een beeld gaan houden."
  In zijn atelier iets ten noorden van het centrum van Londen staan nog tientallen maquettes van Exposure. Gormley hobbelt er met krukken langs – een gebroken voet houdt hem nog ruim twee maanden in het gips. Ook dat is hem niet vreemd: voor al zijn beelden laat hij eerst een gipsen mal van zichzelf maken. Voor Exposure moest hij bijna twee uur geknield stil blijven zitten. "Dat was niet echt comfortabel. Maar je moet er wat voor over hebben om een beeld in Lelystad neer te mogen zetten", verzucht hij cynisch – met tien jaar is dit het langst lopende project uit zijn carrière. Enige verwijten aan de gemeente volgen: knulligheid bij de procedure, te veel geld dat opging aan selectiecommissies en berekeningen die opnieuw moesten omdat ze wel aan Europese maar niet aan de Nederlandse regels voldeden. "Ik ben wel opgelucht dat het beeld er eindelijk staat."
  Aan de rijkelijk gedekte lunchtafel, waar de twintig medewerkers van Gormley zich te goed doen aan salades, pasta’s en bijzondere kazen, kan hij kan het niet laten om nog even lachend mee te delen dat „dit toch wel wat anders is dan dat ene broodje kaas dat ik in al die tijd van Lelystad heb gekregen”.
  Hij vindt de Flevopolder een fascinerende plaats. "Er is geprobeerd om een sociaal Utopia te creëren: voor iedereen een ruime woning met een eigen tuintje. Daar zou je van denken dat de hele Nederlandse bevolking daar zou willen wonen – maar dat is niet het geval. Het polderexperiment is dus mislukt."
  De strakke lijnen van de moderne samenleving hebben Gormley geïnspireerd voor zijn beeld. "Als je de hoogspanningsleidingen volgt, zie je precies waar de centra zitten in de samenleving. In Exposure zitten ook vier centra: de hersenen, het hart, de maag en de genitaliën. Daar komen alle lijnen samen." Het 26 meter hoge beeld weegt zo’n zestig ton en bestaat uit 5468 stalen balken, die met 14.284 bouten aan elkaar zijn gezet.
  Trots
  Exposure is zo ontworpen dat elke balk uniek is én een functie heeft. "Haal je er één weg, dan dondert het hele gevaarte in elkaa", zegt Gormley niet zonder trots. Wiskundigen van verschillende universiteiten hebben daar maandenlang op gestudeerd.
  Gormley heeft geprobeerd een spannend beeld te maken. "Van veraf zie je precies wat het is, maar hoe dichterbij je komt, hoe abstracter het wordt." Exposure nodigt volgens de kunstenaar uit om het steeds van andere hoeken te bekijken.
  Plannen om het kunstwerk in het donker uit te lichten, heeft Gormley geblokkeerd. "Het beeld vormt één geheel met het landschap. Je moet naar het veranderende licht kunnen kijken, het moet donker af kunnen steken tegen de lucht bij een ondergaande zon. Dat kan niet als je er schijnwerpers op zet. Kom zeg, het is geen opera."

 • 17 sep 2010 om 14:40 Pieter Langendijk Pieter Langendijk

  2401 is veel beter! Gewonnen

 • 17 sep 2010 om 11:40 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Gewonnen 2400

 • 17 sep 2010 om 11:40 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Vanavond weer lekker trainen in de regen Rode kaartAuwBrancard

 • 17 sep 2010 om 11:40 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  AUK AUK AUK

 • 17 sep 2010 om 11:40 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Wo Ist

 • 17 sep 2010 om 11:40 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Wat hij zelf op trainingen en wedstrijden al prima voor elkaar krijgt FUpleepapierslapen

 • 17 sep 2010 om 11:39 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Om vervolgens Veteraan Beffer voor gek te zetten

 • 17 sep 2010 om 11:39 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Sparerib komt er alleen in bij een kansloze achterstand

 • 17 sep 2010 om 11:39 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  En stijn bij stick Werpen

 • 17 sep 2010 om 11:39 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Kemp in actie, Pier houd het liever bij tackelen

 • 17 sep 2010 om 11:38 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Moet je nou, Mongool!

 • 17 sep 2010 om 11:38 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Zondag Victoria H3 thuis, wederom een wedstrijd BoosBoosBoosBoosBoos

 • 17 sep 2010 om 11:38 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  ScooterenFU

 • 17 sep 2010 om 11:38 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Met rollator

 • 17 sep 2010 om 11:37 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Opstomende rechtsachter

 • 17 sep 2010 om 11:37 Tjeu de Graaf Tjeu de Graaf

  Opkomende Rechtsachter

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard