Amersfoort H3-Overbos H2 "Ga lekker met Lego spelen"

Geplaatst door Martijn van Osch
Geplaatst op 01 nov 2009 om 20:30
Aantal keer bekeken 353x bekeken
Waardering
(1 stem)
Geef jouw waardering


weblog Amersfoort H3-Overbos H2 "Ga lekker met Lego spelen"

Ga lekker met lego spelen…!De afgelopen tijd heb geen verslagen meer geschreven, ik had er simpelweg gewoon geen tijd voor. Ook werd ik deels door de hitte bevangen. Het werd me zelfs allemaal een beetje teveel en ik pakte het eerste beste vliegtuig terug naar Nederland. Ik had het niet meer op dat continent. Twee maanden eerder dan gepland zette ik weer voet op Nederlandse bodem.

Na het verlaten van het vliegveld besloot ik niet mijn familie te bellen, maar de trainer, de coach. Ik wilde mij weer beschikbaar stellen voor het team, maar Rose Bune kon mijn inzet niet waarderen. Op lullige wijze vertelde hij me dat er voor mij geen plek was in H1, H2, H3, H4 en zelfs H5. Na talloze jaren van tomeloze inzet voor diverse teams van Overbos werd mij nu verteld dat er geen plek meer was voor de meest sympathiekste jongen van Beverwijk en omstreken.

Meespelen met H6 was uiteraard een leuke optie, maar ik zou ook zomaar op zaterdag kunnen spelen. Het nieuwe en gecompliceerd roulatiesysteem van de coach zorgde ervoor dat er ook bij A1 een aantal plekken waren vrijgekomen. Ondanks dat jongens als Jip, Wouter en Koen zich de ballen uit hun broek trainen – iets wat Jip wel plesant vind – wordt er op zondag een heel blik aan junioren opengetrokken om het vlaggenschip van Overbos te complementeren. Maar na een late vrijdagavond was dat geen goed idee. Ik moest even wennen, want in Afrika vlogen mij de suikerzakjes niet om de oren. Ook moest ik even wennen aan Neerlandse hardheid en het eisenpakket van verschillende mensen. In de koepel moest er het een en ander besproken worden omtrent de transfers binnen BHC. Beide partijen gingen op vriendelijke wijze uit elkaar. Ik mocht naar H6 en H2 kreeg drie spelers van H1 mee.In het land der Knoet is nummer 8 koning

Althans zo gaat het gezegde in Amersfoort. Naast de aanwezigheid van het degradatiespook, waarde de geest van Knoet ook nog rond op het veld. Met deze mythe in het achterhoofd en met de wetenschap dat Amersfoort vandaag definitief zou kunnen afglijden naar de 2e klasse, stond de boel op scherp. Wij hadden immers niet 45 minuten in de auto gezeten om punten te laten liggen. Wederom gingen we ook deze wedstrijd weer fel van start. De vele ballen naar voren stelde hun keeper aardig op de proef. Bij mijn eerste kans wilde ik graag belangrijk zijn voor het team en paard laten janken. Echter, ik was belangrijker voor het team bij mijn tweede kans. Waar ik had terug moeten spelen op aangever Pier koos ik voor eigen succes. Ik stond immers op 0 doelpunten omdat ik twee keer had verzuimd een verslag te schrijven. Dus bij deze kunnen jullie Osch bedanken dat ik een slechte beslissing nam. Maar zoals JP al in de het cirkeltje zei: Fouten maken is prachtig! Gelijk had hij, want dankzij deze actie van mijn kant zette ik Pier in vuur en vlam. Eindelijk wierp hij de sociale kant, die hem al 7 wedstrijden siert, van zich af en ging voor stijging in de topscoorderslijst. Hij was klaar met de onkunde van Langendijk en Deen. En dat was net hetgeen wat we nodig hadden.

Tot de rust bleef het echter 0-0. Paard had de grootste kans op 0-1, maar die wist hij op geniale wijze om zeep te helpen. Eigenlijk zoals een Groninger deed tegen AZ. Voor hem daarom ook de titel Auk van de week, gefeliciteerd paard (en maak ik bij deze van achter mijn computer een

jank-beweging).

Na de thee waren we echt wel van overtuiging dat wij deze pot zouden winnen, maar de doelpunten moesten wel vallen. Osch begreep het verkeerd en liet een paar minuten na het begin van de tweede helft een harde sleep door. Wellicht een poging om zijn team te motiveren, wellicht een misstap. Het had echter wel een gewenst resultaat, want de hoofdjes gingen niet hangen en wij bleven zoeken naar de gelijkmaker en zelfs de winnende. En die kwamen er door meerdere bevliegingen van Pier. Even leek het erop of Tjeu weer een keer man-of-the-match zou worden, maar Pier stak daar net zijn gevonden stokkie voor. Met de witte sokken van zijn zusje schuwde hij het duel letterlijk en figuurlijk niet. Ook nummer 8 van Amersfoort schuwde het duel niet. Knoet’s beste leerling schoffelde er lustig op los. Na een aanslag op zijn benen zocht Koen voor de zoveelste keer de grond op. Een enkele Amersfoorter riep vervolgens: “ah joh, ga met lego spelen!”. Het was dus bijzonder frustrerend om de degradatie te moeten accepteren en het verliezen van een veel jongeren ploeg te moeten slikken.

Kemp probeerde op zijn bootschoenen de boel nog te sussen door een opmerking te maken over het weer. Heidi knikte instemmend.

Na de wedstrijd ging Stijn nog even opzoek naar zijn neus. Want de veelzijdige kermisattractie bleek niet alleen in het bezit van een carrousel, ook bleek hij uitbater van de botsautootjes. Het leek haast een sport om de kleinste man van het veld een zetje te geven. Pier hielp de scheids nog even om elke keer de verdachte aan te wijzen, maar dit werd niet gewaardeerd. Gelukkig konden Braamhaar en Vink na de topper eindelijk met lego gaan spelen. Het team van Amersfoort sloot zich daarbij aan. Wellicht dat Rose Bune ook een steentje kan bijdragen, want zijn transfers roepen bij heel veel mensen flinke vraagtekens op.

Volgende week Voordaan. Hopelijk kunnen we hen ook meteen laten degraderen. Het zou de poule er een stuk leuker op maken. Oh ja, Jarrit heeft voor het eerst gewonnen. Dat wordt woensdag dus gewoon 1,5 uur partijvormpjes!

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard

Sponsors