Petje Patje Toe en de Sukkelende Seven

Geplaatst door Pieter Langendijk
Geplaatst op 30 aug 2010 om 12:24
Aantal keer bekeken 289x bekeken
Waardering
(0 stemmen)
Geef jouw waardering


weblog Petje Patje Toe en de Sukkelende Seven

Op deze druilerige ochtend valt het mij niet minder zwaar om te moeten mededelen dat ons 3 spelers zijn ontvallen. Na een monsterzege op Alkmaar H2 moest onze coach knopen doorhakken. De beslissing om 3 man naar H3 te moeten sturen moet hem zwaar gevallen zijn, want tijdens de oefenpot tegen de groen-witten kwamen enkele aardige combinaties naar voren.
Pier was weer dodelijk zoals altijd. Maar ook Stef wist ter verrassen met 2 goals en een fijne assist. Naast Pier en Stef was er nog iemand die meerdere keren het net wist te vinden, namelijk Pistolen Paultje. Na vorig jaar bewijst hij ook nu weer zijn waarde. Andere sluipschutters waren Stijn, Frido en Jonno. Paardt bleef evenals Longdyk en Baston droog staan… best knap in zo’n nat weekend. Daar waar Baston en Longdyk nog flink ploeterden voor hun goaltje, daar hing Paardt rustig achterover. Blijkbaar had hij met zijn 2 goals tegen castricum de coach al overtuigd. Ondanks zijn lakse houding, bleek zijn onderbuikgevoel toch de waarheid. Zeven spelers moesten zich na de wedstrijd melden voor een gesprek met de coach. Heidi, Bas, Stef, Thomas, Longdyk, Kemp en JP. Laatstgenoemde kwam met stip de lijst van mogelijke afvallers binnen. Hij zou alleen het laatste partje spelen, slechts enkele minuten, maar het water stond bij hem wel tot aan de lippen. Hij spartelde wat af aan de linkerkant, alles om zijn hoofd maar boven water te houden en om een treffer van de schandalig zwakke tegenstander te voorkomen. Niet gek dat hij bij de Sukkelende Seven zat. Voor velen kwam het ook als verrassing dat Kemp bij deze ‘selectie’ zat. Maar de verbazing van sommige maakte al snel plaats voor plezier. Meerdere mensen spraken mij aan en zeiden: “Kemp kneep hem wel, zag je het?” Ik heb het niet kunnen zien, maar Ab Kemp vertelde me al na de wedstrijd dat de H2-carriere van Kemp aan een zijde draadje hing na zijn optreden van afgelopen zondag. Ik was het uiteraard met hem eens. Een andere verrassing was Jonno. Die had zich toch aardig in de kijker van de Scheele gespeeld. Hulde daarvoor.
In de bestuurskamer zou Bert, bijgestaan door zijn charmante assistent Frank Schram, keuze moeten maken tussen enerzijds jeugdig élan en anderszijds ervaring. Het laatste gaf in zijn ogen iets meer voordelen in de Res.Overgangsklasse. Het hoge woord was eruit en Kemp kon opgelucht ademhalen. Thomas, Stef en Bas moesten noodgedwongen de selectie van H2 verlaten. Coach legde nog wel even uit dat de drie mannen er dicht tegenaan zitten en dat ze het niveau wel aankunnen. Maar hij koos nu voor ervaring. Ook Longdyk kreeg nog even te horen dat hij wel wist wie hij voor zich had. En of ik dat weet… namelijk Pier, Stijn (teruggetrokkenturkenspits), Basten en Paardt. Als je het in deze volgorde laat, dan ben ik 5e spits. Toen ik dit Paardt vertelde maakte ik zijn zondag, ook al als Ajax die dag verloren zou hebben. Hetgeen wat hem echter slecht viel, was dat hij zichzelf niet als 4e spits zag. Maarja, dan had je maar niet achterover moeten hangen afgelopen zondag he…
Wellicht dat er een van ons met AZ kan meedoen op zondag, want daar komen ze echt een spits te kort.
Echter, hoe AZ (en PSV) ook solliciteerde naar de titel Auk-van-de-Week, was het toch Alkmaar H2 die er met de felbegeerde prijs vandoor ging. Ook Longdyk en Tjeu waren genomineerd dankzij hun verwoestende schotkracht in de cirkel. Waar Longdyk zijn backhand nog enigszins wist te raken, raakte aanstaande Unkel Tjeu de bal helemaal niet. Vriendelijk werd er naar elkaar gelachen, dat was dan wel weer mooi en goed voor de teamsfeer. Gelukkig is de competitie nog lang en dienen zich talloze kansen nog aan om de Auk-van-de-Week in de wacht te slepen. Vooralsnog is de prijs naar Alkmaar gespoeld. Wie zal hem deze week in de vitrinekast mogen zetten. Afgaande op het spel van afgelopen zondag en op de statistieken van diverse wedkantoren, lijkt de kans groot dat JP danwel Paardt de trophy mag gaan oppoetsen dit weekend. Het is dat ik Thomas beloofd heb hem niet meer in kwaad daglicht te zetten, anders had hij waarschijnlijk een abonnementje op deze poedelschaal gehad. Echter, ook zonder joint lukte het je niet om Pier te imiteren en 3 personen voorbij te gaan (wie wel trouwens). Maar gelukkig hoeven je ouders zich dit keer niet te schamen voor een genante foto. Als ik jou was zou ik mij wel weer schamen voor je moeder… wie wil er anno 2010 nog gezien worden met een tekkel, laat staan 2?! Of met een eend.
Maar niets is zo erg als dat je je hele leven lang Frido zou moeten heten, dus maak je niet druk!

Reacties

Deze blog post heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard

Sponsors