Het is maar net hoe je het ziet!

Geplaatst door Pieter Langendijk
Geplaatst op 04 okt 2010 om 16:00
Aantal keer bekeken 337x bekeken
Waardering
(0 stemmen)
Geef jouw waardering


weblog Het is maar net hoe je het ziet!

Overbos Heren 2 - VVV Heren 2

Het is maar net hoe je het ziet!

De kampioenswedstrijd kwam vroeg dit jaar. Na 3 terechte overwinningen was onze finale al op wedstrijddag nummer 4. VVV, helemaal uit Limburg afgereisd, had gelukkig ook wel zin in een potje fatsoenlijk hockey. Want evenals de Limburgers hadden ook wij de afgelopen weinig hinder ondervonden van onze tegenstanders. Dit prachtige affiche en het geweldige nazomer weer zorgde voor veel toeschouwers. Veel vaders en moeders kwamen bij hun nageslacht kijken. Ondanks diverse moeders de geliefde (schoon)zoon of zonen op middeleeuwse manier stonden aan te moedigen, was het toch een vader die meeste invloed op de wedstrijd zou uitoefenen, maar daar later meer over.

Voordat de kraker tussen twee de giganten kon beginnen, moesten wij eerst met onze nieuwe pakken op de foto. Uiteraard was sponsor Steff aanwezig bij dit heugelijke moment. Ook hij kon merken dat de kleuterklas De Leeuwenkamp op kinderachtige wijze ‘opleukte’ met zijn dijenkletsers. Even moet hij gedacht hebben waaraan hij begonnen was. Iets wat trouwens al weken door het hoofd van Geert spookt. Maar tot zijn verbazing bleven de Beverwijkse kleuters elke keer op de been tegen echte mannen. Ja, Gods wegen zijn soms ondoorgrondelijk! Niemand begrijpt waarom Hij AZ zo laat verliezen. Aan de andere kant begrijpt iedereen weer wel waarom Ajax klopt krijgt van Utrecht.

Goed, Geert had dit keer geen kriebels in zijn buik, zo voor de wedstrijd. Pier wel, maar die plaste het er nog net op tijd uit. Net als vele anderen die zijn goede voorbeeld volgden. Op het veld was het echter een heel ander verhaal. Daar kwam de vedette niet tot nauwelijks aan de bal. En hij was niet de enige. We speelden tegen onszelf en we raakten gefrustreerd. Longdyk was de eerste die zijn frustratie kon botvieren… want hij mocht ook als eerste naar de kant. En dat terwijl er in zijn ogen (en die van anderen) bepaalde teamgenoten toch eerder aan een wissel toe waren. Maar de wissel op zich was logisch, dat was nicht im frage.

Hoe het ook zij, er waren behoorlijk wat frustraties binnen het team en VVV profiteerde daar fijn van. De Limburgers waren speciaal naar Beverwijk gekomen om met 3 punten aan hun eigen bier te gaan. En dat was te merken. De bezoekers kwamen dan ook verdiend op 0-1. Sterker nog, ze kwamen niet veel later op een 0-2. Dat was ook de ruststand.

Hoewel Het Orakel een 2-2 voorspelde, en waarschijnlijk zelfs een nipte 3-2 winst, leek het tij dit keer moeilijker te keren dan toen in Den Haag. Iedereen was het er over eens dat we tegen onszelf speelden. We waren mat, slap en precies zoals op de trainingen deze week. We gingen met een ander strijdplan de tweede helft in. En deze strategie werkte zowaar. Stijn maakte vanuit een corner de 1-2. Uiteraard zochten wij naar de 2-2, maar het strijdplan leek een beetje te zijn uitgewerkt. Vooral toen VVV de 1-3 maakte leek de wedstrijd in hun voordeel te worden beslecht.

De frustratie sloeg weer toe en Phil kon het niet verkroppen. Hij zocht daarop de discussie met de scheids. En daarvan win je natuurlijk nooit… ze zouden de politiek in moeten gaan. Phil realiseerde zich dit net even te laat en mocht met geel van het veld. Nouja geel, het was meer groen met een geel randje, want na 3 minuten mochten hij er alweer in. Ondanks het geen slimme actie was van onze Artis-bezoeker, was hij trots en wilde hij in het verslag genoemd worden. Phil, bij deze!

Gelukkig was niet alleen de kampioenswedstrijd vroeg dit jaar, maar ook kerst en sinterklaas. Want de mannen in het oranje gaven een hoop cadeautjes weg. De een wat meer voor VVV, de ander wat meer voor ons. Zo kon het ook zijn dat Stijn zijn tweede corner kon verzilveren. Een schitterende sleep in het linker zijnet. Met nog 8 minuten op de klok leek het geloof weer terug te zijn. De druk naar voren nam toe en zo ontstonden er nog enkele kansen. Stijn kreeg in een volgende corner nog kans op zijn derde goal, maar helaas bleef de bal wat langer in zijn haak hangen waardoor de bal aan de verkeerde kant van het doel over de achterlijn ging.

In de allerlaatste minuut was het Frido die na een geslaagde combinatie oog in oog kwam te staan met de keeper van VVV. Hij haalde uit en de bal sloeg knetterhard tegen de touwen; 3-3!!! Het was weer zover, het wonder van Beverwijk. Voor de zoveelste keer slaagden wij erin om een achterstand om te buigen. Maar er was een iemand die zag dat de bal van buiten de cirkel werd geslagen. Peter Hollaar haalde de woede van Overbos en aanhang op zijn hals, toen hij de goal afkeurde. Volgens hem sloeg zoonlief Frido de bal van buiten de cirkel op het hok. Iedereen zag dat de bal binnen de cirkel was. Maar eerlijk gezegd zag ik het ook niet hoor Peter. Vanaf de bank was het al lastig te zien, dus ik kan mij voorstellen dat het van binnen de cirkel nog moeilijker te zien was. De beste man floot vrijwel direct na dit hectische moment af. Onder politiebegeleiding kon de scheids vervolgens veilig van De Leeuwenkamp worden afgevoerd.

Eerder heeft er nog wel eens in het verslag gestaan dat het vreselijk moet zijn om Frido te heten. Maar men kan zich nu heel goed om voorstellen dat het vreselijk moet zijn om Hollaar te heten. Je zal maar Frido Hollaar heten, dan ben je pas echt de lul. Wat een kut zondag zal je dan gehad hebben. En zeker als je dan ook nog Ajax-fan zou zijn geweest… Laten we deze zondag maar snel vergeten, want zondag komt Kampong op bezoek en daarna mogen wij naar Huizen. Reken maar dat die jongens van Huizen gemotiveerd zijn. Want nadat wij HDM een flink pak op de broek hadden gegeven, durfde de Hagenezen niet meer af te reizen naar Huizen. Stonden ze dan, op hun vrije zondag te wachten op die gasten uit Den Haag. Haha, sukkels!

Trouwens, het is helemaal niet slecht om een keer te verliezen. Verdiend of niet. Je moet de tegenstander er altijd even aan laten ruiken. Nu hebben wij VVV wat zand in de ogen gestrooid en moeten zij blijven presteren. Dat terwijl wij rustig, zonder druk, kunnen afwachten op de misstappen van de Limburgers. Het reizen gaat hen op den duur toch opbreken, dat kan niet anders. VVV was echter niet de enige die had genoten van onze nederlaag. Sommige clubgenoten waren onze gezonde arrogantie ook wel zat. Die mensen hebben genoten van het feit dat Heren 2 afgelopen zondag terecht op de bek is gegaan. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. En met deze kleuterklas weet je het nooit. We blijven de beste. Niet alleen van Overbos… maar we zijn ook de beste van Amsterdam… we zijn ook de beste van Rotterdam… we zijn ook de beste in Eindhoven en we zijn zeker de beste van heel Europa! Het is maar net hoe je het ziet, toch Peter?

Reacties

Deze blog post heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard

Sponsors